Razende Reporters voor de Nationale Onderwijsweek

Wij werken agile
19 september 2019
Evenementenklas 9A organiseert Oriëntatiemarkt Corderius College
12 november 2021

Razende Reporters voor de Nationale Onderwijsweek

Geschreven door Anne, Fleur en Tessa, 3e-jaars studenten communicatie & marketing.

Afgelopen maand zijn wij gevraagd door Koppel’t (onderdeel van MBO Amersfoort) om als razende reporters verslag af te leggen voor de nationale onderwijs week in Amersfoort. De nationale onderwijsweek (4 t/m 8 oktober) is onderdeel van de Nationale Onderwijsstad, die Amersfoort is in 21/22. Benieuwd naar de Razende Reporters? Bekijk dan onze introductievideo!

Hiervoor mochten wij verschillende evenementen bij wonen in het kader van het onderwijs. Hier hebben wij leuke content gemaakt, in de vorm van foto’s en video’s. Voorafgaand hebben wij een planning gemaakt die ons heeft geholpen om efficiënt te werk gaand die week. Zo wisten we precies welke dag, welk tijdstip en naar welk evenement we naar toe moesten. Zo hebben we bij elk evenement foto’s en video’s gemaakt die we later hebben bewerkt en ge-edit in I movie.  

De week begon met het event ‘worlds connect’. We begonnen met een presentatie van Amin Asad. Amin is docent van het jaar geworden. Hij vertelde wat belangrijk is om een goede relatie te krijgen tussen een docent en leerling. Ook vertelde hij over zijn levensverhaal en zijn tegenslagen wat ervoor heeft gezorgd dat zijn leerlingen opener naar hem worden. Dit vonden wij echt een super mooi verhaal en wij konden onszelf hier ook super erg in vinden. Wij hebben erg veel geleerd van Amin. Geïnteresseerd in het interview? Bekijk het hier

Dag 2 was de dag van de leraar. Alles stond in het teken van film en is het de Dag van de Leraar. Een mooie dag om stil te staan bij iedereen die in of met het onderwijs werkt, want zonder hen geen onderwijs.

Woensdag zijn we gestart bij Pathé. Dit event heette now we’re talking. Hier vertelde 4 ondernemers over wat hun onderneming speciaal maakte. Zo vertelde ze hoe ze ooit waren begonnen maar ook hoe ze blijven innoveren. Dit was super interessant omdat je zo ziet hoe iedereen op ze eigen manier een succesvol bedrijf kan opzetten. Het inspireerde ook veel studenten omdat er veel studenten waren die ook graag een onderneming wilde beginnen. Zo kregen ze veel tips van de ondernemers die hun ervaringen en tips deelden om zo groot te worden in je onderneming. Na de presentatie kregen studenten de mogelijkheid om met behulp van professionals  je netwerk te kunnen verbreden. Super fijn voor bijvoorbeeld een stage of voor je toekomst werk. 

Later die middag zijn we naar de Dalton school gegaan. Omdat het nationale onderwijsweek was, had de Dalton school een open dag. Hier hebben we een kijkje kunnen nemen en 2 docenten geïnterviewd over hun ervaringen in het onderwijs. Een mooie derde dag in de Nationale Onderwijsweek.

Donderdag begonnen we met samen oplopen in het teken van ontmoeting. We begonnen bij de Hogeschool Utrecht. Het doel was om mensen meer te leren kennen. Samen met HBO en MBO studenten was er een route uitgewerkt om elkaar beter te leren kennen. Zo waren er onderweg activiteiten georganiseerd om het zo leuk mogelijk te maken. Onderweg stonden er stands waar je koffie en appelgebak kon halen.  

In de middag gingen we naar eerste hulp bij uitdaging. Daar waren leerlingen bezig met een hackathon (design thinking). Ze moesten vragen uit het bedrijfsleven oplossen. En toen zat dag 4 er weer op.

Vrijdagochtend gingen we naar de escaperoom. Deze escape room is speciaal ontwikkeld voor klassen. Het is de enige escape room die voor klassen is gemaakt. Het doel is om samen te werken en niet om er zo snel mogelijk uit te komen. Zo leren leerlingen hoe ze met elkaar om moeten gaan en om in groepsverband te werken. Ook komen ze voor allerlei dingen te staan. Zo moeten ze dingen oplossen, beelden goed bekijken en inzicht krijgen over uitgaves. Na de escape room gingen we door naar de bibliotheek. Daar was een kinderboeken schrijver een presentatie aan het geven aan basisschool kinderen. Hij vertelde over hoe hij schrijver werd en hoe hij zijn boeken maakte. Hij vertelde het op een grappige en kinderlijke manier. En dat was alweer de laatste dag, dag 5.

Zo zag onze onderwijs week eruit. We hebben er erg van genoten. We willen iedereen bedanken die aan het project heeft mee geholpen. 

Deze hele week hebben wij vast gelegd door middel van foto’s, video’s en teksten.  Nieuwsgierig? Bekijk alles over deze week hier.

Meer weten over Koppel’t? Kijk op www.koppel’t.nu.

 

Comments are closed.